Voor de vereniging

Hoe ondersteunen wij uw sportvereniging?

Het is van belang dat de contributie inning van een vereniging zo goed mogelijk wordt geïnd. Door NIKKI voor uw vereniging te laten werken hoeft het bestuur zicht niet meer te focussen op de inning van deze gelden. NIKKI helpt de vereniging de rust weer terug te vinden in de financiën en de contributie 100% te innen.

Waar kan ik mijn sportvereniging aanmelden? / Waar kan ik een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek?

Het is mogelijk om op ieder moment een afspraak te maken met een van onze collega’s. Neem hier contact met ons op of vul het vragenformulier in op de contactpagina. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wanneer kan mijn vereniging starten?

Inschrijven of instappen is mogelijk op ieder gewenst moment. Heeft u het idee dat uw vereniging ondersteuning kan gebruiken bij het innen van achterstallige gelden? Maak dan hier vrijblijvend een afspraak aan.

Hoelang duurt het voordat NIKKI te werk kan gaan?

Als uw vereniging een afspraak heeft gemaakt met NIKKI en beide tot een akkoord zijn gekomen, kunnen wij snel starten. Dit proces kunnen wij binnen één week realiseren.

Werken jullie met iDEAL?

Alle betaling worden via een iDEAL-betaallink gedaan. Nadat u de e-mail heeft ontvangen met daarin een betaallink wordt u via Mollie doorgeleid naar een betaalpagina waar u veilig via uw eigen bank kunt betalen.

Hoe werkt het inloggen in MIJNNIKKI

Als uw vereniging een akkoord heeft gegeven tot de samenwerking met NIKKI maken wij direct alles gereed. U krijgt als vereniging inloggegevens voor ‘MijnNIKKI’ en alle communicatiemiddelen voor de leden.

Voor de leden

Hoe betaal ik mijn contributie?

Via e-mail, SMS of Whatsapp ontvangt u een iDEAL-betaallink om de contributie te voldoen aan uw sportvereniging. Via de iDEAL-betaallink wordt u doorgestuurd via Mollie naar een betaalpagina waar u vervolgens de contributie voor uw sportvereniging veilig kunt betalen met uw eigen bank.

Heeft u het totale bedrag in één keer betaald, dan ontvangt u verder geen e-mails van NIKKI meer het komende seizoen. Heeft u gekozen voor een termijnbetaling, dan krijgt u iedere maand een e-mail of sms met daarin een nieuwe betaallink voor de desbetreffende maand.

Is NIKKI bekend met eventuele vergoedingen?

Wanneer je niet de financiële mogelijkheden hebt om contributie te betalen om jouw kind te laten sporten, kunt u bij verschillende partijen een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam.

Bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub.

Sporten is een belangrijke buitenschoolse activiteit voor kinderen. Daarom werken de lokale Leergeld stichtingen nauw samen met lokale sportclubs. Kinderen die niet sporten omdat daar geen geld voor is, kunnen lid worden van deze clubs. Leergeld betaalt dan de contributie direct aan de vereniging.

De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen.

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten

Ben jij nog geen 18 jaar en wil jij voetballen, tennissen, basketballen judoën, turnen of een andere leuke sport doen? Meld je dan zelf aan met je Stadspas bij de sportclub van je keuze. De gemeente Amsterdam betaalt (mee aan) jouw sportabonnement.

De Gelrepas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. Leeftijd maakt niet uit, de pas is voor iedereen! Gelderland ligt voor je open met de Gelrepas. Jong of oud, de pas is voor iedereen. Met je tegoed sporten, op muziekles of naar workshops.

De Nieuwegein Stadspas is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en onze partners: vele Nieuwegeinse organisaties en personen die iets moois aanbieden op het gebied van sport, cultuur en recreatie. 

Stichting Meedoen in Rotterdam helpt kinderen van 4 tot 18 jaar van ouders die een inkomen hebben van maximaal € 1600,- netto voor alleenstaande ouders en € 1800,- voor twee-ouder gezinnen. Ook huishoudens met een hoger inkomen die zijn toegelaten tot een schuldsaneringstraject van de Kredietbank kunnen een aanvraag bij ons indienen. Juist voor deze huishoudens en hun schoolgaande kinderen kan Meedoen in Rotterdam een welkome ondersteuning bieden.

etc.

Waar kan ik vragen stellen?

Mocht u vragen hebben over de gang van zaken m.b.t. uw vereniging of over uw contributie? Dan kunt u het contactformulier invullen op onze website of een mailtje sturen naar contact@nikki.nl . Wij proberen zo snel mogelijk te reageren op al uw vragen!

Is er een optie tot maandelijkse betaling?

Uiteraard kan een lid van een vereniging die samenwerkt met NIKKI kiezen voor betaling in 10-maandelijkse termijnen. Ook mag het lid de contributie in één keer betalen.

Overige

Hoe werkt member gets member?

Het is van belang dat sportvereniging elkaar helpen. Kent u een vereniging die hulp kan gebruiken op het gebied van contributie inning? Meld die club dan bij ons aan! Wordt deze vereniging partner van NIKKI dan zijn wij bereid om uw sportvereniging een vergoeding te geven van €100,00 per club.

Klik hier om een sportclub aan te melden.

Hoeveel verenigingen werken met NIKKI?

Wij zijn een bedrijf dat zich steeds verder aan het ontwikkelen is. In 2015 zijn wij gestart met NIKKI en hebben inmiddels al grote verenigingen als tevreden klant verdeeld over heel Nederland die wij assisteren op het gebied van contributie inning. Grote sportclubs als ASV Zeeburgia, Sporting 70 en SV Den Hoorn staan in ons klantenbestand.

Bent u de volgende? Meld uw vereniging dan aan!

Samenwerken met verenigingen

Het is van belang om financieel gezond te blijven. We merken dat veel sportclubs heel erg blij zijn met NIKKI en grote financiële doelen behalen die voorheen niet gehaald werden. NIKKI is dan ook geen vervanging, maar een aanvulling. Samen gaan wij een samenwerking aan voor de toekomst!

Slechte contributie inning

Slechts 30% van alle sportclubs is financieel gezond. Aan ons de taak om hier verandering in te brengen. Omdat NIKKI werkt met een vriendelijk belteam dat ‘s avonds achter de achterstallige gelden aangaat voor uw vereniging, hebben wij meerdere jaren op rij een inningspercentage van boven de 95 procent! Hierdoor zijn de clubs financieel gezond en kunnen penningmeesters zich focussen op de core business van de club.