Skip to main content

Met het hele gezin op de voetbalclub

Als je Demi (dochter) en Nathalie (moeder) zoekt, kun je ze meestal vinden op de voetbalclub.

Toen Demi op haar 15e besloot om te stoppen met fulltime turnen en te gaan voetballen is ze bij V.V. Vriendenschaar begonnen met voetballen. Demi, nu 23 jaar voetbalt tot de dag van vandaag nog met heel veel plezier bij de voetbalclub in dames 1. Daarnaast is de hele familie ook elke zaterdag aanwezig op de club. 

Haar moeder Nathalie vertelt: “Om dit te delen met Demi is super leuk. Het hele gezin is trouwens bij vriendenschaar betrokken als vrijwilliger of voetballer. We hebben het prima naar ons zin bij deze vereniging. van leuke feestjes tot samen helpen op de club.” 

Hoe zijn jullie bij de voetbalvereniging terecht gekomen?

Demi’s moeder Nathalie, haar vader en broer zijn van jongs af aan altijd al erg betrokken geweest bij de club. toen ze een klein meisje was voetbalde haar vader Jan in het eerste en stond haar moeder altijd aan de zijlijn. Haar broer Calvin is vrij snel ook gaan voetballen bij de f’jes van V.V. Vriendenschaar en ook daar was Nathalie altijd bij betrokken. 

(Demi) “ondertussen heb ik een leuke bonus vader erbij gekregen die ook altijd al actief is geweest bij de club en er lekker op los voetbalde bij V.V. Vriendenschaar. hierdoor is mijn moeder ook steeds meer gaan doen bij de club.”

“Ik vind het dan ook erg speciaal dat ik en mijn moeder hier samen terecht zijn gekomen. Het zorgt toch voor een extra speciale band samen om elke zaterdag langs de lijn te staan maar ook samen vrijwilligers werk te doen of soms even te helpen als mijn moeder mij nodig heeft op de club. Zulke moment vind ik erg bijzonder en vooral erg leuk. Niet iedereen heeft dit en ik denk dat ik daar erg dankbaar voor mag zijn.”

(Nathalie) “Door Demi haar vader ben ik bij Vriendenschaar terecht gekomen hij ging daar in 1990 voetballen en daarna ben ik er altijd blijven hangen. Ik ben zelf getrouwd bij Vriendenschaar met mijn huidige man.”

Nathalie hoe is het om dit samen te delen met je dochter?

“Omdat te delen met Demi is super leuk. Het hele gezin is betrokken bij de club, als vrijwilliger of voetballer. We hebben het prima naar ons zin bij deze vereniging. van leuke feestjes tot samen helpen op de club. bijzonder en mooi dat wij dit met het hele gezin kunnen doen.”

En Demi, hoe vindt jij het om dit samen te delen met je moeder?

“Ik denk dat ik wel kan zeggen dat mijn moeder en ik altijd leuke momenten mee maken op de club. Van een lekker drankje en dansje tot een fanatiek potje voetbal kijken.
 Het leuke is dat we daardoor dus altijd op zaterdag een dagje samen spenderen.”

“Mijn moeder staat altijd als mijn nummer een supporter aan het veld om me aan te moedigen tijdens mijn wedstrijden.”

Hoe vieren jullie Moederdag?

“Toen wij klein waren deden we er meer mee, van tekeningen tot ontbijtjes op bed.
Tegenwoordig doen we dit niet meer echt, maar zorgen we wel altijd voor een leuk cadeau en iets lekkers. Zolang onze moeder maar een leuke en gezellige dag heeft!”

Waar wil je je moeder voor bedanken?

“Waar niet voor? mijn moeder is een echte power vrouw waar ik veel respect voor heb en een voorbeeld aan kan nemen na veel dingen die ze heeft meegemaakt dat ze altijd klaarstaat voor mijn broer en ik. Van leuke uitstapjes tot dagjes shoppen, mijn moeder en ik doen altijd leuke dingen samen waar ik erg dankbaar voor ben, en waarvan ik hoop dit altijd met haar te blijven doen.”